Varm choklad med peppar
Publicerat:
2023-04-05Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Till den här chokladdrycken kan du använda de pepparsorter du råkar ha i kryddskåpet. Choklad och peppar passar förvånansvärt bra ihop. Man kan också ge drycken ett extra sting genom att blanda i några centiliter portvin, madeira eller mandellikör.
Ingredienser
4portioner
- 5dlmandelmjölk
- 1tskfärsk riven ingefära
- 5stsvartpepparkorn
- 5stkryddpepparkorn
- 5strosépepparkorn
- 60gchoklad av valfri sort
Toppning
- vispad grädde
- nymald peppar efter smak
Så lagar du
1. Riv ingefära.
2. Koka upp mandelmjölk med ingefära, hela svartpepparkorn, kryddpepparkorn och rosépepparkorn. Låt sjuda ca 5 min. Sila.
3. Hacka chokladen och vispa ner den i den varma mjölken.
4. Häll upp i muggar och toppa med vispad grädde och nymalen peppar.