Varm choklad med peppar

Bild av varm choklad med peppar

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Till den här chokladdrycken kan du använda de pepparsorter du råkar ha i kryddskåpet. Choklad och peppar passar förvånansvärt bra ihop. Man kan också ge drycken ett extra sting genom att blanda i några centiliter portvin, madeira eller mandellikör.

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    mandelmjölk
  • 1tsk
    färsk riven ingefära
  • 5st
    svartpepparkorn
  • 5st
    kryddpepparkorn
  • 5st
    rosépepparkorn
  • 60g
    choklad av valfri sort

Toppning

  • vispad grädde
  • nymald peppar efter smak

Så lagar du

1. Riv ingefära.

2. Koka upp mandelmjölk med ingefära, hela svartpepparkorn, kryddpepparkorn och rosépepparkorn. Låt sjuda ca 5 min. Sila.

3. Hacka chokladen och vispa ner den i den varma mjölken.

4. Häll upp i muggar och toppa med vispad grädde och nymalen peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!