Varm fruktsalsa med sotat socker och vispad grädde

Varm fruktsalsa med sotat socker och vispad grädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hettan i jalapeñon bryter fint mot den söta frukten och bären och asksockret gifter sig i en umamiexplosion med det söta och feta i grädden.

Ingredienser

6portioner

  • 150g
    blandade bär
  • 100g
    mango, tärnad
  • ½-1
    jalapeño
  • 1msk
    kakao, 70%
  • 1
    lime, saften
  • 1dl
    farinsocker
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1msk
    vaniljsocker

Sotat socker

  • 1msk
    aska
  • 2msk
    pärlsocker
  • riven mörk choklad

Så lagar du

1. Bränn jalapeñon med brännare och hacka den fint.

2. Koka upp bär, mango, jalapeño, kakao och socker.

3. Om du vill kan du riva ner lite mörk choklad precis innan du lägger upp efterrätten.

4. Lägg den varma fruktsalsan i små portionsformar.

5. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Klicka grädden på fruktsalsan och strö över det sotade sockret. 

Sotat socker

Blanda askan med pärlsockret. Förvara torrt.

Dela det här receptet med dina vänner!