Varm fruktsalsa med sotat socker och vispad grädde

Publicerat:
2019-09-25Tillagningstid:
Hettan i jalapeñon bryter fint mot den söta frukten och bären och asksockret gifter sig i en umamiexplosion med det söta och feta i grädden.
Ingredienser
6portioner
- 150gblandade bär
- 100gmango, tärnad
- ½-1jalapeño
- 1mskkakao, 70%
- 1lime, saften
- 1dlfarinsocker
- 2dlvispgrädde
- 1mskvaniljsocker
Sotat socker
- 1mskaska
- 2mskpärlsocker
- riven mörk choklad
Så lagar du
1. Bränn jalapeñon med brännare och hacka den fint.
2. Koka upp bär, mango, jalapeño, kakao och socker.
3. Om du vill kan du riva ner lite mörk choklad precis innan du lägger upp efterrätten.
4. Lägg den varma fruktsalsan i små portionsformar.
5. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Klicka grädden på fruktsalsan och strö över det sotade sockret.
Sotat socker
Blanda askan med pärlsockret. Förvara torrt.