Varm kinakål med apelsin & morotsvinäger

Varm kinakål med apelsin & morotsvinäger

Ingredienser

4portioner

  • Skal och saft från 1 apelsin
  • 1/2dl
    riven morot
  • 2msk
    olivolja
  • 1/2msk
    sesamolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2st
    huvud kinakål (kallas även salladskål)
  • 1/2st
    purjolök
  • 1st
    röd paprika
  • salt och svartpeppar
  • lite olja till stekning

Så lagar du

Riv och pressa apelsinen och finriv moroten. Blanda med oliv- och sesamoljan. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Skär kinakålen i breda strimlor och paprikan samt purjolöken i tunna skivor. Bryn lätt i en stekpanna, smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg upp i en skål och slå över vinägretten. Servera till bulgogin.

Dela det här receptet med dina vänner!