Ingredienser
2 - 4portioner
- 2stfärska kokta krabbor
- 2mskrisvinäger
- 2msklagrad mörk kinesisk vinäger (går att byta ut mot balsamvinäger)
- 2tskhackad ingefära
- 1tsksocker
Så lagar du
Till varje person behövs en liten skål ingefärsvinäger att doppa krabbköttet i
Värm ugnen till 100-150 grader
Avlägsna stjärten på krabborna. Stick in en ugnstermometer i en av krabborna och vira två lager folie om varje krabba.
Lägg krabborna på rygg på en plåt och ställ in i ugnen. När innertemperaturen är 50 grader är de krabborna klara.
Blanda vinägersorterna med den hackade ingefäran och smaka av med socker.
Häll upp i små skålar.
Dela krabban i lämpliga plockbitar, lägg upp på ett fat och servera.
Avnjut genom att doppa krabbköttet i ingefärsvinägern.
Fredrik om receptet:
Den som bor nära Vänern kan med lite tur få tag på
ullhandskrabbor. De har en gång i tiden kommit med fraktbåtar från Kina och har
nu etablerat sig i våra svenska vatten. Ullhandskrabban lever i sötvatten, till
skillnad från våra svenska krabbor.
Den som inte hittar ullhandskrabbor kan istället köpa en vanlig kokt färsk krabba.