Varm potatissallad

Publicerat:
2018-06-04Tillagningstid:
Den här varma potatissalladen från Matmagasinet har en syrlig smak och passar utmärkt till exempelvis glaserad skinka eller kryddig korv.
Ingredienser
4portioner
- 800gsmå potatisar
- 3schalottenlök
- 50gsmör
- 1½dlvatten
- 1dläppelcidervinäger
- 1mskdijonsenap
- 1msksocker
- 1knippa(or)purjolök
- havssalt och färskmalen peppar
Så lagar du
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 12–14 minuter, beroende på storlek.
2. Kyl och skala potatisen.
3. Skär i tunna skivor.
4. Skala lökarna och skär i fina skivor. Lägg ner lök i en stor gryta tillsammans med salt, vatten och vinäger.
5. Koka till dess lökarna är möra. Sätt i smöret och låt det smälta.
6. Vänd i potatis, senap och socker och krydda med salt och peppar.
7. Värm till dess potatisen är gemomvarm under försiktig omrörning.
8. Skär purjolöken fint och vänd i direkt innan servering.
Fler recept från samma program: