Varm rabarber med ingefära, mandel och italiensk maräng

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 - 8portioner
Varm rabarber
- 600grabarber
- ½-1dlsocker
- 1dlmandel
- ½mskhackad färsk ingefära
Marrängen
- 4stäggvitor (250 g)
- 3tsksocker
- 3dlsocker (250 g)
- 100gvatten
Så lagar du
1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan 3 tsk socker. Fortsätt att vispa till en jämn maräng. Under tiden koka 250g socker och 100g vatten tills sockerlagen når 119-120 grader. Tillsätt under konstant vispning den varma sockerlagen till marängsmeten och fortsätt att vispa tills marängen är kall.
Färdig! Tack vare den varma sockerlagen blir marängen "tillagad" och skall inte bakas i ugn.
2. Skala och skär ner rabarbern i mindre tärningar ca 1x1 cm. I en stekpanna - smält sockret tillsammans med mandel och ingefära och tillsätt sedan rabarbern när allt socker har smält. Fräs hastigt tills rabarbern har börjat att mjukna, men låt den inte gå för länge. Då blir det bara en kompott av allt!
3. Klicka upp marängen på tallrikar till små toppiga berg och gör en grop i mitten på marängen. Lägg rabarber i gropen och bränn sedan gärna marängen med en gasbrännare så att den får vacker färg. Servera genast.