Varm rödbetssallad med bovetegröt

Publicerat:
2017-02-23Tillagningstid:
Bovete är inte ett sädesslag, utan är släkt med rabarber och ängssyra, och således glutenfritt. Bovete är ett fint alternativ till ris i en risotto eller till gröt som i Filip Langhoffs varma rödbetssallad.
Ingredienser
4portioner
Bovetegröt
- 1dlbovete
- 1dlvitt vin
- 5dlvatten
- 1dlgrönsaksbuljong
- 50gsmör
- 1mskkallpressad rybsolja
- 1mskschalottenlök
- 2mskhackad persilja
- salt
- citron
Varm sallad
- 500gstora rödbetor
- 2gula lökar
- kallpressad rybsolja
- salt
- peppar
- rosmarin
- timjan
Så lagar du
Bovetegröt (risotto)
1. Skär schalottenlöken fint, stek snabbt i pannan i rybsoljan och lägg till bovetet.
2. Sjud upp vittvin och vatten och tillsätt grönsaksbuljong.
3. Häll sakta blandningen i bovetet, som när man kokar risotto.
4. Koka ihop, tillsätt smör och olja försiktigt och rör om hela tiden.
5. Smaka av med salt och citronsaft, tillsätt persiljan.
Varm sallad
1. Skiva rödbetan med mandolinen och skär löken i tunna skivor.
2. Blanda ihop alla ingredienser och baka i ugnsfast form med lock i 180 grader, cirka 20 minuter.
3. Servera med en stor klick crème fraiche.