Ingredienser
4portioner
- 1/4strödkålshuvud
- 3stvitlöksklyftor
- 4stfärska rödbetor
- 1stliten ingefärsrot
- 1dlljus sirap
- 4dlrödvin
- 2mskvitvinsvinäger
- smör och olja till stekning
- salt och vitpeppar
Så lagar du
Skär rödkålen i fina strimlor. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och riv rödbetorna grovt. Fräs rödkål, vitlök och rödbetor i en djup panna.
Skala och riv ingefärsroten. Pressa den så att du får ur ca 1 msk saft, släng det trådiga köttet. Häll ingefärssaft, sirap och rödvin i pannan med rödkålsblandningen. Låt koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt eventuellt mer rödvin och koka lite till om rödbetorna inte är mjuka.
Häll i vinäger, smaksätt med salt och vitpeppar och eventuellt mer sirap.