Varm rödkålssallad med svarta vinbär, miso, soja och ingefära

Publicerat:
2021-12-15Tillagningstid:
Ett snabbt enkelt rödkålsrecept med lite ny rolig smakbild till julen.
Ingredienser
4portioner
- 1/4 delsrödkålshuvud
- 1dlsvarta vinbär
- 1dljapansk soja
- 1mskmisopasta
- 2mskingefära, riven
- 2msksocker
- 1msksesamfrön, rostade
- 2msksmör
Så lagar du
- Strimla rödkålen grovt.
- Karamellisera sockret i en panna tills det blir gyllene, släck karamellen med vinbären och gå direkt ner med soja, miso och ingefära.
- Tillsätt rödkålen och låt koka ett par minuter. Kålen ska tillagas men samtidigt ha kvar sin spänst, avsluta med smör, salt och peppar.
- Vid servering toppa med rostade sesamfrön.