Varm sallad på ugnsbakade grönsaker

Varm sallad på ugnsbakade grönsaker

Publicerat:

Små tomater, matvete samt en kall sås på citron och turkisk yoghurt

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    liten kålrot

  • 1st
    liten blomkål
  • 2st
    morötter
  • 16st
    små tomater
  • 2tsk
    fänkålsfrön
  • 1msk
    olivolja
  • 2dl
    matvete
  • 6dl
    grönsaksfond ej koncentrat
  • 2msk
    smörgåskrasse
  • 1 ½ dl
    turkisk yoghurt
  • 1msk
    citronsaft
  • Salt

Så lagar du

Sätt ugnen på 160 grader.
 Koka upp grönsaksfonden, lägg i matveteoch koka under lock 
på svag värme i 15 minuter.
 Låt stå och dra i grönsaksfonden någon minut och sila sedan av.
 Spara gärna vätskan till att koka tex soppa på. Ansa och skär morötter, blomkål och kålrot i sockerbitsstora bitar. Blanda med fänkålsfrön, tomater och olivolja. Baka grönsakerna i ugnen ca 10-12 minuter. 
Blanda ihop turkisk yoghurt med citronsaft smaka av med salt. Servera grönsakerna ovanpå matvetet, smaka av med salt och klipp smörgåskrasse över. Servera den kalla såsen bredvid.

Dela det här receptet med dina vänner!