Varm sallad på ugnsbakade grönsaker

Publicerat:
2013-01-16Små tomater, matvete samt en kall sås på citron och turkisk yoghurt
Ingredienser
4portioner
- 1stliten kålrot
- 1stliten blomkål
- 2stmorötter
- 16stsmå tomater
- 2tskfänkålsfrön
- 1mskolivolja
- 2dlmatvete
- 6dlgrönsaksfond ej koncentrat
- 2msksmörgåskrasse
- 1 ½ dlturkisk yoghurt
- 1mskcitronsaft
- Salt
Så lagar du
Sätt ugnen på 160 grader. Koka upp grönsaksfonden, lägg i matveteoch koka under lock på svag värme i 15 minuter. Låt stå och dra i grönsaksfonden någon minut och sila sedan av. Spara gärna vätskan till att koka tex soppa på. Ansa och skär morötter, blomkål och kålrot i sockerbitsstora bitar. Blanda med fänkålsfrön, tomater och olivolja. Baka grönsakerna i ugnen ca 10-12 minuter. Blanda ihop turkisk yoghurt med citronsaft smaka av med salt. Servera grönsakerna ovanpå matvetet, smaka av med salt och klipp smörgåskrasse över. Servera den kalla såsen bredvid.