Ingredienser
4portioner
- 1knippa(or)grön sparris
- 1fänkål
- olivolja
- 1dlvitt vin
- 2-3mskvatten
- salt
- 1knippa(or)rädisor
Dressing:
- 1äggula
- 1msksöt senap
- matolja
- salt
- sallad
- parmesan
- gräslök
Så lagar du
Grönsakerna i en sallad kommer verkligen till sin rätt om man värmer dem lite!
Ansa och skär ner en fänkål och 5-6 sparrisar. Låt detta ångas några minuter under lock i en kastrull med lite vitt vin, olivolja, salt och några matskedar vatten. Lägg i delade rädisor i slutet av koktiden så de får lite värme.
Gör dressingen. Lägg ner de värmda grönsakerna i dressingen och vänd ner lite vanlig sallad, t ex mangoldblad, babyspenat eller fältsallad. Hyvla rikligt med stora skivor parmesan, strö över hackad gräslök och blanda ner med händerna. Ätes varm!
Så långt från en tråkig kall isbergssallad man kan komma! Kan det bli godare?