Varm svampsallad med getost

Publicerat:
2016-01-25Tillagningstid:
Lättgjord och ändå festlig start på middagen som funkar perfekt med att glas fylligt vitt vin.
Ingredienser
4portioner
Krutonger
- 2-3skiva(or)bondbröd, gärna surdeg
- 1mskrapsolja
- 1nypa(or)salt
Svampsallad
- 200gskogschampinjoner
- 2-3msksmör
- nypa(or)salt
- nypa(or)nymalen vitpeppar
- 100gblandad småbladig sallad
- 150-200ggetost
- god olivolja eller citronolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180°. Riv brödet i smulor, vänd runt dem i olja och lite salt. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna.
2. Smula getosten. Skiva svampen grovt. Stek svampen helt igenom i smör, salta och peppra. Blanda sallad, svamp och krutonger, fördela på fyra tallrikar. Fördela getosten, ringla över olja och servera bums.
Dryckestips
I glaset:
2014 Marie d’Alsace, Frankrike, ekovin
Nr 12244, 79 kr
Eller
2015 Four o’Clock Chardonnay, Australien, ekovin
Nr 6439, 99 kr
Alkoholfritt:
Eriksberg Julbordslager, Sverige
Nr 1960, 11:90 kr/33 cl