Varma äpplen i stekpanna och kanelglass

varma äpplen med kanelglass

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel och god dessert man snabbt kan vispa ihop när gästerna vill ha efterätt

Ingredienser

4portioner

  • 3
    äpplen - gärna av en syrlig sort
  • 50g
    smör
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1nypa(or)
    salt
  • ½liter
    vaniljglass av god kvalitet
  • 1 tsk
    malen kanel

Så lagar du

1. Skär äpplen i klyftor eller stora bitar. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple.

2. Sväng runt hastigt och tillsätt sedan smör och vispgrädde.

3. Koka samman tills du får en tjock och fin kolasås. Smaka av med en nypa salt.

4. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass.

Kanelglass

1. Vispa glassen i en kall bunke tillsammans med kanelen tills den får konsistensen av mjukglass.

2. Servera direkt eller ställ in i frysen ca 15 minuter om den skulle bli lite för lös.

Dela det här receptet med dina vänner!