Varma äpplen med kanel- och kexfyllning

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
”Valde receptet för att det doftar så gott av äpplen i ugn och äpplena tar aldrig slut trots att vi har ett enda äppelträd. Det blev supergott och fint med kanelstängerna” -Ragnhild Lundberg Burvall, tittare på Go'kväll.
Ingredienser
4portioner
- 8stäpplen, gärna svenska och ekologiska
- 150grumstempererat smör
- 3msksocker
- 1mskmald kanel
- 8stdigestivekex
- 1dlhasselnötter
- 8stkanelstänger
- ljus sirap
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kärna ur äpplena och sätt dem tätt i en ugnsfast form. Smula kexen och hacka hasselnötterna. Blanda med smöret, sockret och kanelen.
2. Tryck ner blandningen i hålen i äpplena. Tryck ner en kanelstång i varje äpple. Ringla lite sirap över. Sätt in i ugnen i cirka 20-30 minuter.
3. Servera med vaniljsås eller glass.