Varma grönsaker, böngryta och brown rice

Publicerat:
2016-08-22Tillagningstid:
Tre rätter i en. Servera gärna tillsammans. Recept från Landgång Kilimanjaro.
Ingredienser
4portioner
Varma grönsaker
- 4stmorot
- 2stzucchini
- 2strödlök
- 2stpotatis
- 1burk(ar)svamp (eller motsvarande mängd färsk svamp)
- 1stgrön paprika
- smör
- salt och peppar
- lite vatten
”Brown rice”
- ris till två personer
- 4klyfta(or)vitlök
Böngryta
- 1paketblandade bönor (färdigkokta)
- 5cmpurjolök
- 2dlvispad grädde
Så lagar du
Varma grönsaker
1. Hacka morötterna i slantar och koka tills de blir mjuka.
2. Hacka zucchini, lök, paprika, potatis och svamp.
3. Fräs alla grönsaker, även morötterna i lite smör och tillsätt sedan en skvätt vatten.
4. Krydda och smaka av.
”Brown rice”
1. Pressa eller krossa vitlöken och hacka rödlöken.
2. Blötlägg riset.
3. Fräs rödlöken och vitlöken så den blir brun, tillsätt lite vatten och rör runt. Tillsätt sedan det sköljda riset och mer vatten.
4. Låt koka tills riset är mjukt.
Böngryta
1. Hacka purjolöken.
2. Blanda purjolök och bönor i en gryta.
3. Häll på grädden och lite vatten.
4. Låt koka tills grytan är varm.
5. Smaka av med salt och peppar.