Varma grönsaker, böngryta och brown rice

Bönor och purjolök i kastrull.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tre rätter i en. Servera gärna tillsammans. Recept från Landgång Kilimanjaro.

Ingredienser

4portioner

Varma grönsaker

  • 4st
    morot
  • 2st
    zucchini
  • 2st
    rödlök
  • 2st
    potatis
  • 1burk(ar)
    svamp (eller motsvarande mängd färsk svamp)
  • 1st
    grön paprika
  • smör
  • salt och peppar
  • lite vatten

”Brown rice”

  • ris till två personer
  • 4klyfta(or)
    vitlök

Böngryta

  • 1paket
    blandade bönor (färdigkokta)
  • 5cm
    purjolök
  • 2dl
    vispad grädde

Så lagar du

Varma grönsaker

1. Hacka morötterna i slantar och koka tills de blir mjuka.

2. Hacka zucchini, lök, paprika, potatis och svamp.

3. Fräs alla grönsaker, även morötterna i lite smör och tillsätt sedan en skvätt vatten.

4. Krydda och smaka av.

”Brown rice”

1. Pressa eller krossa vitlöken och hacka rödlöken. 

2. Blötlägg riset.

3. Fräs rödlöken och vitlöken så den blir brun, tillsätt lite vatten och rör runt. Tillsätt sedan det sköljda riset och mer vatten.

4. Låt koka tills riset är mjukt.

Böngryta

1. Hacka purjolöken.

2. Blanda purjolök och bönor i en gryta.

3. Häll på grädden och lite vatten.

4. Låt koka tills grytan är varm.

5. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!