Värmande soppa med palsternacka och äpple

Värmande soppor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Först ut är en riktig favvo. Enkel och få råvaror. Perfekt i säsong nu med kryddig palsternacka och äpple. Jag serverar den med ett gott bröd eller en sallad på sidan om. Eller både och. Inspirationen till denna fick jag när jag var i Lake District och hälsade på en kompis, älskar verkligen att resa och inspireras på vägen.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    palsternacka
  • 200g
    potatis, 2 stora
  • 1
    gul lök
  • 1
    buljongtärning, grönsaks-
  • 2
    äpplen, syrliga
  • 1dl
    grädde, valfri sort men kokbar
  • 1
    citron
  • salt och vitpeppar
  • olja eller smör, till stekning

Så lagar du

1. Koka upp buljong och 1,5 liter vatten. Skala och skär under tiden palsternacka, potatis och lök i mindre bitar.

2. Lägg ner i buljongen och låt koka tills palsternackan är mjuk, det tar ca 10 minuter.

3. Skala och skär äpple i mindre bitar, lägg ner i soppan, häll i grädde och mixa. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!