Varmrökt röding med indisk jasminrisotto

Varmrökt röding med indisk jasminrisotto

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    ben- och skinnfri varmrökt röding, alt varmrökt lax eller sik
  • 3dl
    jasminris
  • 6dl
    vatten
  • 1tsk
    bruna senapsfrön
  • 1
    jalapeño, finhackad med frön, alt röd dutch chile/spansk peppar
  • 1msk
    finhackad ingefära
  • 1/4
    gurka, skalad, urkärnad och hackad
  • 3dl
    rumstempererad naturell yoghurt
  • 1/2tsk
    salt
  • 1dl
    ginger glaze
  • 1/2
    finhackad koriander eller persilja
  • 1/2dl
    hackade cashewnötter

Så lagar du

1. Värm ugnen till 150 grader. Dela rödingfilén i 4 bitar. Lägg rödingbitarna i ugnen och värm dem 15-20 minuter.

2. Koka under tiden jasminriset i saltat vatten enligt beskrivning på paketet. Rosta senapsfröna 1 minut i torr och het stekpanna. När riset är färdigkokt röd du i senapsfrön, jalapeño, ingefära och gurka. Tillsätt yoghurt och salt och vispa noggrant med en gaffel så att riset blir både krämigt och fluffigt.

Servering:

Servera indisk jasminrisotto som en bädd för rödingbitarna, ringla lite ginger glaze på dem och strö över koriander och hackade cashewnötter.

Gästkock: Jonas Borssén i kokboken "Allt i ett", Prisma

Dela det här receptet med dina vänner!