Varmrökt röding med indisk jasminrisotto

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600gben- och skinnfri varmrökt röding, alt varmrökt lax eller sik
- 3dljasminris
- 6dlvatten
- 1tskbruna senapsfrön
- 1jalapeño, finhackad med frön, alt röd dutch chile/spansk peppar
- 1mskfinhackad ingefära
- 1/4gurka, skalad, urkärnad och hackad
- 3dlrumstempererad naturell yoghurt
- 1/2tsksalt
- 1dlginger glaze
- 1/2finhackad koriander eller persilja
- 1/2dlhackade cashewnötter
Så lagar du
1. Värm ugnen till 150 grader. Dela rödingfilén i 4 bitar. Lägg rödingbitarna i ugnen och värm dem 15-20 minuter.
2. Koka under tiden jasminriset i saltat vatten enligt beskrivning på paketet. Rosta senapsfröna 1 minut i torr och het stekpanna. När riset är färdigkokt röd du i senapsfrön, jalapeño, ingefära och gurka. Tillsätt yoghurt och salt och vispa noggrant med en gaffel så att riset blir både krämigt och fluffigt.
Servering:
Servera indisk jasminrisotto som en bädd för rödingbitarna, ringla lite ginger glaze på dem och strö över koriander och hackade cashewnötter.
Gästkock: Jonas Borssén i kokboken "Allt i ett", Prisma