Vårrullar à la Renée

Vårrullar à la Renée

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1paket
    filodeg *
  • 1st
    rödlök
  • 1
    näve böngroddar
  • 5dl
    rött råris
  • 1dl
    pumpafrön
  • 1bit(ar)
    fetaost
  • olja
  • 1tsk
    sambal oelek
  • lite soja
  • salt och peppar

Så lagar du

Hacka rödlök och lägg i varm panna med olja. Lägg i böngroddarna och det kokta riset, pumpafrön och smulad fetaost. Krydda med sambal oelek och lite soja. Salta och peppra.

Om fyllningen känns torr, blanda ner lite vatten. Låt svalna och gör vårrullar genom att fördela ca 3 msk fyllning på ett filodegsark. Rulla ihop och "limma" med lite olja. Lägg på en plåt.

Grädda i 175 grader i 10-15 minuter tills de blir gyllenbruna.

Tips:

Vårrullarna går bra att göra i förväg och frysa in. Gräddas då innan servering.

* Filodeg är en papperstunn deg gjord av vetemjöl, olja, salt och vatten.

Dela det här receptet med dina vänner!