Ingredienser
4portioner
Vårrullar
- 1stägg
- 8arkrispapper
- 8stshiitakesvampar
- 2dlböngroddar
- 1stbambuskott
- 2stmorötter
- 8stsalladslökar
- svartpeppar
- olja
- några dropparsesamolja
Dipsås
- 1-2klyfta(or)vitlök
- 2msklimejuice
- 2mskvinäger
- 3mskfisksås
- ½tsksalt
- 1msksocker
- ½dlvatten
Till servering
- 30stsalladsblad
- färsk mynta
Så lagar du
Vårrullar:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla svamp, bambuskott, morötter och salladslök. Ge grönsakerna ett snabbt uppkok i vatten spola dem sedan kalla. Lägg ut grönsaksfyllningen på diagonalen på rispapper och rulla till små paket. Pensla kanterna på papperet med uppvispat ägg innan paketen rullas i hop. Ägget fungerar som klister.
2. Lägg upp vårrullarna på en plåt. Pensla med matolja blandat med några droppar sesamolja. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Dipsås:
3. Krossa eller hacka vitlöken. Blanda allt i en skål. Smaka av och blanda i mer socker eller vinäger efter smak. Om såsen görs i förväg räcker det med en vitlöksklyfta eftersom smaken blir starkare efter att tag.
4. När det är dags att äta vårrullarna virar du in dem i några salladsblad tillsammans med mynta. Servera med dipsåsen.