Västerbottenskex

Publicerat:
2016-06-13Tillagningstid:
De här små kexen blir ett smakrikt tillbehör på en buffé eller liknande.
Ingredienser
- 300gvetemjöl
- 180gsmör, rumstempererat
- 120griven västerbottensost (alt. parmesan eller annan lagrad ost)
- 5gsalt
- 3gbakpulver
- timjan & flingsalt att rulla längden i
Så lagar du
Tänk på: Utöver beredningstiden ska degen vila några timmar i kylen.
1. Blanda alla ingredienserna till en deg. Den kommer att vara smulig först men ska arbetas till den går ihop – använd gärna maskin. Rulla ut degen i en längd med ca 3-4 cm i diameter. Rulla längden i lite flingsalt och timjan, och ställ den i kylen i 3-4 timmar så att den blir hård.
2. Skär upp längden i tunna skivor och lägg dem på plåt täckt av bakpapper/bakduk. Grädda kakorna på 175° i 10-15 minuter beroende på ugn. Kakorna skall vara genomgräddade.