Västerbottenskex

med krydda på kanterna, utlagda på bänk.

Publicerat:

Tillagningstid:

De här små kexen blir ett smakrikt tillbehör på en buffé eller liknande.

Ingredienser

  • 300g
    vetemjöl
  • 180g
    smör, rumstempererat
  • 120g
    riven västerbottensost (alt. parmesan eller annan lagrad ost)
  • 5g
    salt
  • 3g
    bakpulver
  • timjan & flingsalt att rulla längden i

Så lagar du

Tänk på: Utöver beredningstiden ska degen vila några timmar i kylen.

1. Blanda alla ingredienserna till en deg. Den kommer att vara smulig först men ska arbetas till den går ihop – använd gärna maskin. Rulla ut degen i en längd med ca 3-4 cm i diameter. Rulla längden i lite flingsalt och timjan, och ställ den i kylen i 3-4 timmar så att den blir hård.

2. Skär upp längden i tunna skivor och lägg dem på plåt täckt av bakpapper/bakduk. Grädda kakorna på 175° i 10-15 minuter beroende på ugn. Kakorna skall vara genomgräddade.

Dela det här receptet med dina vänner!