Västerbottenspanerad kyckling

Västerbottenspanerad kyckling

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 900g
    kycklingfilé
  • 1dl
    vetemjöl
  • tsk
    salt
  • 2krm
    nymald svartpeppar
  • 2msk
    ägg
  • 300g
    grovt riven västerbottensost
  • smör till stekning

Så lagar du

1. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda täck med plastfolie och banka med en

kastrullbotten eller köttbankare. Dela dem på hälften. Salta och peppra dem.

2. Vispa samman äggen i en djup tallrik. Riv osten på en tallrik.

3. Börja med att vända kycklingen i mjöl och sedan i ägg och till sist i

osten.

4. Stek kycklingen i smör i en panna med släpp lätt-beläggning. Stek på

medelvärme och vänd efter några minuter när osten stelnat. Stek ytterligare

några minuter. Kontrollera att de är genomstekta.

Servera med grönsaksris och tomatsås.

Dela det här receptet med dina vänner!