Ingredienser
4portioner
- ca 600gaubergine
- 1 1/2tsksalt
vetemjöl
- 2stägg
- 150griven västerbottensost
Linssallad:
- 2dlpuylinser
- 5dlkyckling- eller grönsaksbuljong
- 200 gkålrot
- 1ststor morot
- 1stgul lök
- 1mskolivolja
- 1stäpple
salt och nymald svartpeppar
Dressing:
- 2tskdijonsenap
- 1mskvinäger
- 2mskolivolja
Så lagar du
1. Skiva auberginen och lägg dem på ett djupt fat eller bricka. Salta mellan varven och lägg på en tyngd. Låt stå minst 30 minuter.
2. Koka linserna i buljongen ca 15–30 minuter. Den kortare tiden för blötlagda linser, provsmaka att de är lagom mjuka.
3. Skala och tärna under tiden morot och kålrot. Finhacka löken. Fräs alltsammans mjukt i olivolja. Häll av de kokta linserna och blanda ner dem i fräset. Tärna äpplet. Blanda samman dressingen och häll den över äppelbitarna. Blanda ner det i linsröran. Smaka av med salt och peppar.
4. Pressa ur vätskan och torka aubergineskivorna väl. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i den rivna osten. Stek skivorna i olivolja på medelvärme några minuter på var sida tills de fått fin färg.
5. Servera linssalladen ljummen eller kall med de stekta aubergineskivorna. Värm aubergineskivorna i ugnen om de hunnit kallna.