Vaxbönor med dragonmajonnäs

Ingredienser
- 400 gvaxbönor
- majonnäs enligt receptet nedan
Dragonmajonnäs
- 1sthelt ägg eller 2 gulor
- ½tsksalt
- 1tskdijonsenap
- 1mskvitvinsvinäger
- 2 ½ dlneutral matolja, tex majsolja, solrosolja eller druvkärnolja
- salt och peppar
- 1mskfinhackad färsk dragon
Så lagar du
1. Koka upp ordentligt med vatten i en kastrull. Lägg i bönorna och koka dem i 3–5 minuter.
2. Låt bönorna få ett dopp i iskallt vatten. Lägg gärna bönorna på en bit hushållspapper så vattnet sugs upp och sedan på ett serveringsfat.
3. Servera med dragonmajonnäsen.
Dragonmajonnäs
1. Lägg alla ingredienser utom matoljan i en bunke. Mixa ihop lite med stavmixer.
2. Tillsätt matoljan långsamt i en tunn stråle samtidigt som du hela tiden mixar.
3. Smaka av majonnäsen med salt, peppar färsk dragon. Låt stå så att smaken mognar i någon timma eller så. Majonnäs håller sig i cirka en vecka i kylskåpet.