Vaxbönor med japansk bifftartar och soja dip

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 200g
    vaxbönor
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • ½dl
    sesamfrö
  • 2tsk
    sesamolja
  • salt efter smak

Så lagar du

Strimla vaxbönorna i ca 4-5 cm långa bitar.

Doppa dem i kokande vatten i ca 1 minut. Ta upp bönorna och låt dem svalna.

Hacka vitlök och gräslök fint. Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna.

Blanda samman vaxbönorna med vitlök, gräslök, sesamfrö och sesamolja. Salta efter smak.

<m>Bifftartar</m>:

200 g ryggbiff

ca 1 dl grovt havssalt

<m>Gör så här</m>:

Bryn köttet på alla sidorna i en het stekpanna utan något fett. Lägg köttet på en bädd av det grova saltet. Ställ in i kylen. Vänd på köttet efter ca 2 timmar och låt det stå ytterligare 2 timmar. Borsta av saltet och skär sedan upp köttet i tunna skivor och servera det tillsammans med vaxbönorna och dip såsen.

<m>Dipsås</m>

½ dl japansk soja

½ dl färskpressad citron

<m>Gör så här</m>:

Blanda samman.

Dela det här receptet med dina vänner!