Ingredienser
6portioner
- 200gvaxbönor
- 1stvitlöksklyfta
- 1knippa(or)gräslök
- ½dlsesamfrö
- 2tsksesamolja
- salt efter smak
Så lagar du
Strimla vaxbönorna i ca 4-5 cm långa bitar.
Doppa dem i kokande vatten i ca 1 minut. Ta upp bönorna och låt dem svalna.
Hacka vitlök och gräslök fint. Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna.
Blanda samman vaxbönorna med vitlök, gräslök, sesamfrö och sesamolja. Salta efter smak.
<m>Bifftartar</m>:
200 g ryggbiff
ca 1 dl grovt havssalt
<m>Gör så här</m>:
Bryn köttet på alla sidorna i en het stekpanna utan något fett. Lägg köttet på en bädd av det grova saltet. Ställ in i kylen. Vänd på köttet efter ca 2 timmar och låt det stå ytterligare 2 timmar. Borsta av saltet och skär sedan upp köttet i tunna skivor och servera det tillsammans med vaxbönorna och dip såsen.
<m>Dipsås</m>
½ dl japansk soja
½ dl färskpressad citron
<m>Gör så här</m>:
Blanda samman.