Veganbakelse med chokladmousse

Publicerat:
2016-10-20Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Chokladmousse
- 140gmörk choklad
- 140gvatten
- 150gsojagrädde, 24 procent
Chokladkrisp
- 40gmörk choklad
- 20grispuffar
- 10gmatolja
- 10gkanderade apelsinskal
- en nypa havssalt
Chokladglasering
- 200gmörk choklad
- 40gmatolja
- 20gglukos
- 180gvatten
Kanelpudding
- 100gsojagrädde, 24 procent
- 15ggelésocker multi
- ½tskkanel
Så lagar du
Chokladmousse
Koka upp vatten och häll vattnet över chokladen. Rör chokladen och vattnet slätt. Låt blandningen bli kall. Vispa grädden. Vänd ned choklad blandningen i den vispade grädden och blanda till en slät mousse. Ställ moussen i kylen.
Chokladkrisp
Blanda alla ingredienser. Bred ut i ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ställ i kylen och låt stelna.
Chokladglasering
Koka upp vatten och glukos. Häll blandningen över chokladen och matoljan. Rör chokladen och vattenblandningen slät.
Kanelpudding
Blanda alla ingredienser och koka i ca 30 sek. Häll upp blandningen i önskad form. Ställ i frys och låt stelna.
Montering
1. Fyll en form till hälften med chokladmousse. Tag en frusen kanelpuddingsinteriör och tryck ned den i mitten utav moussen. Toppa med mer mousse och stryk hela formen slät med en palett. Ställ i frysen och låt allt bli fruset (det tar ca 5 timmar).
2. Tag ut bakelserna. Glasera bakelserna med chokladglsyren. Placera bakelserna på riscrispbotten. Låt allt tina upp i kylen tills moussen är krämig.
3. Garnera bakelserna med färska hallon och mynta.