Vegansk biff på rödbeta med bea av majs

Publicerat:
2020-10-01Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2rödbetor, taunus eller liknande lång beta
- ½literkallpressad rapsolja
- 2kvist(ar)rosmarin
- 4kvist(ar)timjan
- 2mskiskall rapsolja
- 2klyfta(or)vitlök, krossade
Bearnaise
- 2färska majskolvar
- 1schalottenlök, finhackad
- 1dläppelcidervinäger
- 1kruk(or)dragon
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Skrubba betorna noga. Dela på längden och lägg i en ugnsfast form eller gryta. Täck med olja och lägg i örter och vitlök. Låt sjuda på grill eller i ugn till en innertemp på 93 grader.
2. Krydda betor på båda sidor med salt och svartpeppar. Grilla rejält med yta på båda sidor. Pensla med iskall rapsolja.
Bearnaise
1. Skär av färsk majs från kolven. Mixa med en liten skvätt vatten länge.
2. Sila och pressa ur all majsjuice. Krydda majsjuicen med salt och peppar. Koka upp under omrörning tills den tjocknar.
3. Koka ihop lök och vinäger. Blanda ner vinägerlök i majskrämen och avsluta med hackad dragon. Smaka ev. av med salt och peppar.
Servera betorna med bearnaisen.
Tips
Spara resterna av majskolven. Rosta den och koka buljong.