Veganska tofuspett i citrusmarinad

Publicerat:
2019-10-21Tillagningstid:
Tofu med smak av citrus och ingefära blir en perfekt plockrätt på grillfesten. Servera i ett krispigt salladsblad som en liten frisk, het och syrlig taco.
Ingredienser
4portioner
- 500gtofu, naturell och fast
Marinad
- 2mskolivolja
- 2msksoja
- 1stapelsin, skal och saft
- 1stcitron, skal och saft
- 1tskfärsk ingefära, riven
- ½dlvita sesamfrön
- gemsallad
- träspett
Så lagar du
- Blanda ihop soja, olja, ingefära och citrussaft
- Dela tofun i kuber. Lägg kuberna i marinaden och låt dra i minst 4 timmar.
- Vänd i kuberna i sesamfrön. Trä upp på spett och grilla på medelvärme tills de fått lite färg och knaprighet.
- Lägg i salladsblad och servera.