Ingredienser
4portioner
- 3dlröda linser
- 1stgul lök
- 2stmorötter
- 2stselleristjälkar
- 3stvitlöksklyftor
- 1burk(ar)krossad tomat (400 g)
- 3-4 msktomatpuré
- 1msktorkad oregano
- 1msktorkad basilika
- efter smaksalt och peppar
- ca 5dlvatten
Servering
- 300gpasta
Så lagar du
- Hacka löken och selleri, riv morot.
- Hetta upp olja och stek grönsakerna tills de mjuknar och får lite färg.
- Pressa i vitlöksklyftorna, tillsätt oregano, basilika och fräs lite till.
- Blanda i övriga ingredienser förutom linserna och koka upp såsen. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta, ca 30 min.
- Tillsätt eventuellt mer vatten om såsen känns torr.
Servera med pasta, ris eller något annat gott.