Vegetarisk bolognese med linser

Vegetarisk bolognese med linser

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    röda linser
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    morötter
  • 2st
    selleristjälkar
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1burk(ar)
    krossad tomat (400 g)
  • 3-4 msk
    tomatpuré
  • 1msk
    torkad oregano
  • 1msk
    torkad basilika
  • efter smak
    salt och peppar
  • ca 5dl
    vatten

Servering

  • 300g
    pasta

Så lagar du

  1. Hacka löken och selleri, riv morot.
  2. Hetta upp olja och stek grönsakerna tills de mjuknar och får lite färg.
  3. Pressa i vitlöksklyftorna, tillsätt oregano, basilika och fräs lite till.
  4. Blanda i övriga ingredienser förutom linserna och koka upp såsen. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta, ca 30 min.
  5. Tillsätt eventuellt mer vatten om såsen känns torr.

Servera med pasta, ris eller något annat gott.

Dela det här receptet med dina vänner!