Vegetarisk böngryta

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök
- 1ststor röd paprika
- 3klyfta(or)vitlök
- 3dlblötlagda bönor av samma storlek, t ex black eye och svarta bönor kikärter och kidneybönor
- 2mskolivolja
- 2mskbalsamvinäger
- 1tskkoriander, malen
- 1tskspiskummin
- ½tskkanel, mald
- 1burk(ar)ekologiska tomater
- 1burk(ar)kallt vatten (använd tomatburken)
- 3stlagerblad
- 1tärning(ar)grönsaksbuljong
- salt & peppar
Så lagar du
1. Hacka löken grovt. Skär paprikan i bitar. Skiva vitlöken.
2. Lägg i en ugnsfast gryta tillsammans med bönorna, som legat i blöt över natten. Slå på tomater, olja, vinäger, vatten, buljongtärning och kryddor.
3. Ställ in i ugnen och sätt den på 175 grader. Låt stå i en timme.
4. Klart att servera med matlagningsyoghurt och ett gott bröd.