Vegetarisk booster

Publicerat:
2017-08-15Tillagningstid:
Underbar rätt med majs, quinoa och chicha de hora (fermenterad majs).
Ingredienser
6 - 8portioner
- 2stfärska majs med blast
- 150gquinoafrön
- 80gamarathfrön
- 2stchili (Amarillo), finhackad
- 2vitlöksklyftor, finhackade
- 1rödlök, finhackad
- 1-1 ½litervatten eller buljong
- 6dlchicha de hora (fermenterad majsdryck)
- 1kruk(or)oregano
- 1kruk(or)timjan
- ½kruk(or)mynta
- 50gsmör
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Riv av blasten från majsen. Skär av majskorn och fräs på låg värme med lök, vitlök, chili i lite majsolja.
2. Tillsätt quinoa, amarath och chica de hora. Sjud tills mestadels av vätskan är borta under lock.
3. Tillsätt vatten, timjan och oregano och sjud tills quinoa och amarath är mjukt (tillsätt ev. mer vätska).
4. Smaka av med salt och svartpeppar och rör i smöret.
5. Avsluta med lite strimlad mynta vid servering.