Vegetarisk booster

Vegetarisk booster.

Publicerat:

Tillagningstid:

Underbar rätt med majs, quinoa och chicha de hora (fermenterad majs).

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 2st
    färska majs med blast
  • 150g
    quinoafrön
  • 80g
    amarathfrön
  • 2st
    chili (Amarillo), finhackad
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1
    rödlök, finhackad
  • 1-1 ½liter
    vatten eller buljong
  • 6dl
    chicha de hora (fermenterad majsdryck)
  • 1kruk(or)
    oregano
  • 1kruk(or)
    timjan
  • ½kruk(or)
    mynta
  • 50g
    smör
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Riv av blasten från majsen. Skär av majskorn och fräs på låg värme med lök, vitlök, chili i lite majsolja.

2. Tillsätt quinoa, amarath och chica de hora. Sjud tills mestadels av vätskan är borta under lock.

3. Tillsätt vatten, timjan och oregano och sjud tills quinoa och amarath är mjukt (tillsätt ev. mer vätska).

4. Smaka av med salt och svartpeppar och rör i smöret.

5. Avsluta med lite strimlad mynta vid servering.

Dela det här receptet med dina vänner!