Vegetarisk cannelloni

Publicerat:
2016-05-26Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 250gcannelloni
- 2dlriven parmesan
Caponata
- 2mskolivolja
- 2stgula lökar, strimlade
- ½stfänkål, grovstrimlad
- ½mskfänkålsfrön
- 3stvitlöksklyftor, pressade
- 2stpaprikor i valfri färg, grovstrimlade
- 1stzucchini, skivad
- 1mskfinhackad färsk rosmarin
- ½mskfärsk hackad timjan
- ½dlsoltorkade tomater, grovhackade
- 1stbuljongtärning
- 1burk(ar)krossade tomater
- 2mskhonung
- 2mskäppelcidervinäger
- salt och peppar
- ev hackad persilja
Ricottakräm
- 250gricotta
- 1stvitlöksklyfta, pressad
- ½stcitron, finrivet skal
- 2dlriven parmesan
- 1mskfinhackad timjan
- salt och peppar
Så lagar du
1. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg in löken och fänkålen. Bryn på medelhög värme tills de börjar få färg. Lägg då in fänkålsfrön, vitlök, paprika, zucchini, rosmarin, timjan, soltorkade tomater och buljongtärning. Stek 4-5 min och lägg sedan i resterande ingredienser utom persiljan. Salta och peppra.
2. Låt allt puttra 20 min tills grönsakerna är mjuka och caponatan börjar tjockna.
3. Blanda ihop alla ingredienser till ricottakrämen i en skål. Ställ kallt i kylen.
4. Sätt ugnen på 200°. Skeda hälften av caponatan i en ugnsfast form. Fyll cannelloni med ricottakrämen och placera i formen. Toppa med resterande caponata och lägg på osten.
5. Gratinera i nedre delen av ugnen 30 min tills rullarna mjuknat och osten blivit gyllenbrun.
6. Strö eventuellet över hackad persilja.