Vegetarisk lasagne med auberginesticks
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 6stLasagneplattor
- 2dlSojabönor
- 2mskOlivolja
- 1nypa(or)Rosmarin
- 2burk(ar)Krossade tomater
- 2mskTomatpuré
- 6klyfta(or)Vitlök
- 2tskRöd chili
- 2knippa(or)Färsk basilika
- 2nypa(or)Socker
- 4mskOlivolja
- 1efter smakSalt och peppar
Så lagar du
Lasagne
Hetta upp olivoljan i en panna eller kastrull och fräs vitlöken och chilin. Tillsätt peppar och tomatpuré och fräs ytterligare ett par sekunder. Häll i resterande ingredienser, utom basilikan. Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Blanda ner basilikan precis innan servering.
Blanda tomatsåsen med sojabönorna. Lägg ett lager lasagneplattor i en valfri form (brödform är ett bra val). Varva lasagneplattor, bönblandning och auberginesticks. Strö över lite torkad rosmarin på toppen och grädda i ugnen i cirka 30 min på 200 grader. Ringla över olivolja och strö över salt och grovmalen svartpeppar innan serveringen.
Auberginestavar
Salta auberginestavarna och låt dem stå och dra i cirka 20 minuter. Torka av stavarna och lägg dem i en långpanna. Strö över hackad vitlök och ringla över olivolja. Tillaga stavarna i ugnen på 250 grader. Ta ut dem när de precis börjar få färg och pressa över lite citronsaft. Stek ytterligare en stund tills de får fin färg.