Vegetarisk meny: paella och trippeldessert

Vegetarisk meny: paella och trippeldessert

Publicerat:

En spansk meny med bara vegetariska inslag och en smaskig trippeldessert till efteråt.

Ingredienser

6portioner

Vegetarisk paella

  • 2st
    gula lökar
  • 2st
    morötter
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    olivolja
  • 4,5dl
    basmatiris
  • 1paket
    saffran
  • 1liter
    vatten
  • 2tärning(ar)
    grönsaksbuljong
  • 2st
    paprikor
  • 1burk(ar)
    kokta kikärter
  • 2dl
    gröna ärter
  • 200g
    svarta oliver med kärna
  • 1tsk
    salt

Enkel tomatsås

  • 1paket
    1 krossade tomater
  • 1/2tsk
    salt
  • 1tsk
    strösocker
  • 1/2tsk
    sambal oelek

Trippeldessert

  • 1burk(ar)
    persikor
  • 1dl
    vispgrädde
  • 4msk
    strösocker
  • 1burk(ar)
    kesella
  • 1,5tsk
    vaniljsocker
  • 200g
    hallon
  • efter smak
    savoiardikex

Så lagar du

Vegetarisk paella

1. Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Koka utan lock tills det mesta av vätskan kokat in men den ska fortfarande vara såsig. Smaka av med salt, socker och sambal oelek eller finhackad spansk peppar.

2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i strimlor. Fräs det tillsammans med vitlök i olivolja några minuter i en kastrull.

3. Skölj riset. Tillsätt finstött saffran, ris, vatten och buljongtärningar. Koka upp. Rör om och koka under lock 8 - 10 minuter.

4. Ansa och skär paprikorna i bitar. Lägg ner dem tillsammans med avrunna kikärter och gröna ärter. Rör om. Koka ytterligare 3 - 5 minuter. Tillsätt oliver och smaka av med salt. Servera med varm tomatsås.

Trippeldessert

1. Häll av spadet och låt persikorna rinna av. Klyfta dem.

2. Vispa grädden och blanda ner socker, kesella och vaniljsocker.

3. Varva persikor, vaniljkräm och hallon i glas. Toppa med kexen.

Tips: Tänk på att de frysta hallonen bör inte ha tinat helt.

Dela det här receptet med dina vänner!