Vegetarisk smörgåstårta

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- 1 färdig botten för smörgåstårta, 3 skivor
Fyllning 1
- 200gnaturell färskost
- ½dlkesella
- 200ggrillade, soltorkade tomater, hackade
- ½dlbasilika, strimlad
Fyllning 2
- 250gfetaost
- 300gnaturell färskost
- 1dlkesella, 10 %
- ½citron, det gula av skalet rivet
- 2dlsvarta oliver, hackade
Garnering
- 1dlpumpakärnor
- 2dlrostad mandel, hackad
- 1dlrostade pinjenötter
- 3stgröna oliver
- 2dlsvarta oliver
- 1röd paprika, hackad
- 5stcocktailtomater, halverade
- 1påse rucola
Så lagar du
Läcker och fräsch tårta fylld med grillade, soltorkade tomater, fetaostkräm med citron och oliver. Täckt med krispig rucola och knapriga nötter. Om du trots allt saknar kött så servera med några skivor kallrökt skinka. Om du har bråttom kan du byta ut ena fyllningen mot 1 burk färdig hummus. Kesella går bra att byta ut mot crème fraiche om du föredrar en mindre syrlig smak.
Gör fyllning 1: Blanda samtliga ingredienser.
Gör fyllning 2: Smula ner fetaost i en matberedare, mixa med färskost till en slät kräm. Rör ner kesella och citron. Ta undan hälften av krämen till täcke, blanda resterande kräm med oliver.
Montering
Om botten inte är rund från början så skär till den med hjälp av en springform som mall. Bred fyllning 1 på understa lagret bröd, lägg på bröd, fyllning 2 och toppa med bröd. Bred ut fetaostkräm över hela tårtan samt sidorna. Blanda frön, nötter och mandel, tryck fast blandningen på tårtans sidor. Lägg på paprika, rucola, tomater och oliver.