Vegetarisk viltskav med kantareller

Publicerat:

Tillagningstid:

Kantareller gör sig perfekta i en skav tillsammans med andra goda smaker som timjan och svartvinbär!

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    kantareller
  • 1
    stor gul lök
  • 300g
    oumph
  • 2tsk
    timjan/rosmarin, färsk eller torkad
  • 2dl
    grädde
  • 2tsk
    mörk kinesisk soja
  • 1msk
    mörk grönsaksfond
  • 1msk
    svartvinbärsgelé
  • rapsolja att steka i
  • salt
  • peppar

Så lagar du

  1. Strimla kantareller och knaperstek den i lite smör i en stekpanna tills den har släppt all vätska och börjat få färg.
  2. Skala och skiva löken och lägg ner den, vegoköttet och några matskedar rapsolja i stekpannan och stek på hög värme tills även vegoköttet har blivit knaprigt och löken har blivit mjuk och något brynt.
  3. Blanda ner dem tillsammans med timjan/rosmarin, grädde, fond och svartvinbärsgelé i pannan.
  4. Rör om och koka upp. Låt koka i 7-10 minuter tills smakerna har gått ihop och såsen har reducerats ner rejält.
  5. Smaka sedan av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!