Vegetarisk viltskav med kantareller
Publicerat:
2022-09-14Tillagningstid:
Kantareller gör sig perfekta i en skav tillsammans med andra goda smaker som timjan och svartvinbär!
Ingredienser
4portioner
- 250gkantareller
- 1stor gul lök
- 300goumph
- 2tsktimjan/rosmarin, färsk eller torkad
- 2dlgrädde
- 2tskmörk kinesisk soja
- 1mskmörk grönsaksfond
- 1msksvartvinbärsgelé
- rapsolja att steka i
- salt
- peppar
Så lagar du
- Strimla kantareller och knaperstek den i lite smör i en stekpanna tills den har släppt all vätska och börjat få färg.
- Skala och skiva löken och lägg ner den, vegoköttet och några matskedar rapsolja i stekpannan och stek på hög värme tills även vegoköttet har blivit knaprigt och löken har blivit mjuk och något brynt.
- Blanda ner dem tillsammans med timjan/rosmarin, grädde, fond och svartvinbärsgelé i pannan.
- Rör om och koka upp. Låt koka i 7-10 minuter tills smakerna har gått ihop och såsen har reducerats ner rejält.
- Smaka sedan av med salt och peppar.