Vegetariska kåldomar

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 8st
      stora vitkålsblad, kokta tills de mjuknat
    • Fyllning:
    • 1dl
      zuchini
    • 1dl
      morötter
    • 1dl
      purjolök
    • 1dl
      kokt vitkål
    • 2dl
      kokt potatis
    • 1dl
      kokt ris
    • 1st
      ägg
    • 1dl
      grädde
    • sirap
    • salt vitpeppar kryddpeppar

    Så lagar du

    Hacka alla grönsaker i stora tärningar och kör snabbt i matberedare tills det är finfördelat. Rulla in blandningen i kålbladen. Stek dem i smör och sirap ett par minuter på var sida. Salta och peppra lite extra. Lägg dem i en form och grädda dem i ugn ca 20 minuter i 200 grader. Servera med gräddsås, kokt potatis och lingon.

    Dela det här receptet med dina vänner!