Vego Rydberg

Publicerat:
2019-11-29Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kgpotatis, fast
- 2gula lökar, finhackade
- 600gblandad svamp, färska champinjoner, skogschampinjoner eller karl johan
- smör till stekning
- ½tskmisopasta
Tillbehör
- 4äggulor
- färsk timjan till servering
Pepparrotscrème
- 2dlcrème fraiche
- 3mskpepparrot, färskriven
- 1mskdijonsenap
- ½-1tskcitronsaft
- salt och peppar
Så lagar du
1. Börja med pepparrotscrèmen. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ kallt att vila.
2. Skala och tärna potatisen i små jämna kuber. Stek den gyllene i smör och rapsolja på medelhög värme.
3. Fräs svamp i torr het panna utan fett tills all vätska gått ur, rör om då och då så att den inte bränns. Sänk värmen till medel och tillsätt en rejäl klick smör. Stek svampen så hårt du vågar utan att bränna, krydda med salt, svartpeppar och smaka gärna av med en tsk misopasta (ej nödvändigt men lyfter smaken)
4. Stek löken mjuk och glansig i smör. Lägg upp på ett stort ovalt serveringsfat. Potatisen på ena halvan, svampen på den andra och löken som en smal rand i mitten. Servera med äggulor, färsk timjan och pepparrotscrème.