Vietnamesiska vårrullar

Publicerat:
2021-05-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 20rispapper
- 1paketglasnudlar
- ¼rödkål
- 2morötter
- ½gurka
- 2ankbröst
- cayennepeppar
- 1kruk(or)thaibasilika
- 1kruk(or)mynta
- 1huvud gemsallad
Dippsås
- ½tsksoja
- 1dlpassionsfruktspuré
- ½tskmirin
- 1tsksesamolja
- ½dlfärsk koriander, fint strimlad
- ½dlhasselnötter (kan uteslutas vid nötfri)
- 2tskhonung
- ½chilifrukt
Så lagar du
1. Grovhacka hasselnötterna.
2. Skär tunna ringar av chilifrukten.
3. Blanda passionsfruktspuré, honung, soja, sesamolja och mirin i en kastrull och låt det koka upp.
4. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt de hackade hasselnötterna, koriandern och chilin. Häll upp i en skål.
Rulla rispapper
1. Ta fram en djup skål med varmt vatten och en ren kökshandduk.
2. Doppa rispappret tills det börjar mjukna . Ta upp det och torka bort överflödigt vatten från rispappret liggande mot en ren yta.
3. Börja lägg mynta och thaibasilka eller gemsallad i botten och sedan finstrimlade grönsaker och rotsaker. Lägg därefter på glasnudlar och anka, tänk på att inte fylla för mycket, eftersom rullarna är små.
4. Rulla in hårt och sen tar du in sidorna och fortsätter rulla till slutet.
5. Servera på ett fint fat med dippskålen. Njut!
Tips
Du kan använda andra grönsaker och rotfrukter än de som uppges i ingredienslistan. Ta något du gillar! Välj själv hur starkt du vill äta genom att använda mer eller mindre chili och cayennepeppar.