Vietnamesiska vårrullar med räkor

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 4hgräkor
- 1dlcashewnötter
- 1dlthaibasilika
- 1stmorot
- 1strättika
- 5stsalladslökar
- 1ask(ar)risblad
Sås att doppa i
- 1mskfisksås
- 2msksoja
- 1stlime
- 1tskhonung
- 1tskchili
- 1klyfta(or)vitlök
Så lagar du
1. Skala moroten och rättikan och skär i fina strimlor. Hacka thaibasilikan och strimla salladslöken.
2. Skala räkorna och hacka dem grovt.
3. Rosta cashewnötterna i het, torr stekpanna tills de får färg och hacka dem sedan grovt.
4. Doppa risbladen i kokande vatten i 3 sekunder så att de mjuknar. Blanda alla ingredienser och lägg cirka 2 matsked fyllning i nederkant på varje risblad. Vik in "botten" (närmast dig) och sedan sidorna. Rulla ihop och se till att pappret fäster i änden. Fortsätt likadant med resten.
5. Ställ i kylen och dela risrullarna på mitten med en vass kniv alldeles innan du serverar dem.
6. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och häll i små äggkoppar som var och en får med sig till bordet att doppa sina vårrullar i.