Vild Rydberg

Publicerat:
2020-04-29Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 10-12delikatesspotatisar, gärna lila
- 500gälgfilé, men oxfilé eller ryggbiff eller något annat mört kött funkar också
- 2lökar, gula
- 2cmpepparrot, rivren
- ½dlskirat smör
- salt och vitpeppar
- 1tskhonung
- 2dlcrème fraiche
- 4äggulor
Så lagar du
1. Placera lökarna hela i kolen på kanten.
2. Lägg potatisarna i ett halster placera detta sedan direkt på kolet. Vänd lite då och då.
3. Skira smöret och håll det varmt i en kastrull på sidan av glöden, pensla potatisarna lite då du vänder dem.
4. Rör ihop hälften av pepparroten, honungen och crème fraichen.
5. Skär filen i bitar och salta och peppra. Lägg dessa nu på halstret och grilla dem medium rare eller efter tycke och smak. Det gör ingenting om det droppar ner köttsaft på potatisarna. Salta och peppra igen och servera direkt.
6. Potatisarna och löken kommer att se ut som kolbullar med det gör ingeting, dela dessa och plocka ut innehållet.
7. Strö över resterande delen av pepparroten och servera med rå äggula.