Lingonmaränger

Publicerat:
2018-03-16Tillagningstid:
Dessa söta maränger får ljuvlig smak och färg av lingonpulver. Originalreceptet kommer från Lisen Sundgren.
Ingredienser
4portioner
- 3äggvitor
- 2dlströsocker
- ½dllingonpulver
- ½tskvinäger, ättika eller citronsaft
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Vispa äggvitan med elvisp till ett fast skum i en bunke. Vispa ned sockret, lite i taget till en styv maräng.
3. Tillsätt lingonpulver och vinäger och vispa in det.
4. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter. De får gärna vara lite sega inuti. Låt svalna.
Serveringstips
Varva myskmadraparfait, grangrädde och lingonmaränger. Garnera med färska lingon och en kvist grönt.