Vildsvin med toskansk jägarsås

vildsvin med toskansk jägarsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Att steka i en mourikkapanna är ett fantastiskt sätt att laga mat utomhus över öppen eld och såklart är det, det allra bästa sättet att äta viltkött; Ute i det ”vilda”. Men det här receptet kan naturligtvis göras i vanlig stekpanna och även på annat kött än vilt. Rätten kommer från Toscana där man älskar vildssvin, eller cingiale som det heter på italienska.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    vildsvinsfilé
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    kapris, helst saltinlagd
  • 4-5st
    salviablad
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 2dl
    rödvin
  • 2st
    sardellfileér
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 4skiva(or)
    gott vitt bröd
  • ev. potatis

Så lagar du

1. Skär filéen i skivor. Torka den med hushållspapper. Salta och peppra.

2. Hetta upp olivolja och stek filéen så den får färg. Lägg åt sidan.

3. Hetta upp olivolja och stek vitlöken tills den är gyllenbrun.

4. Tillsätt kapris, salvia, rosmarin och sardeller. Låt fräsa någon minut.

5. Häll i rödvinet och koka upp.  Låt såsen koka ihop i några minuter.

6. Lägg i köttet och vänd det i såsen.

Servera med potatis eller på en macka.

Dela det här receptet med dina vänner!