Vinägrett på rypsolja och äpple

Olja.

Publicerat:

Tillagningstid:

Alla kallpressade, ekologiska oljor såsom oliv-, solros-, pumpafrö-, linfrö-, avokado- ryps- och rapsoljor fungerar som smaksättare och är mycket näringsrika. De är lämpliga som sådana eller som smaksättare till olika dressingar, till exempel i en god vinägrett.

Ingredienser

  • 2msk
    gul lök, finhackad
  • 1msk
    dijonsenap
  • ½dl
    varmpressad ryps- eller rapsolja
  • ½dl
    kallpressad ryps- eller rapsolja
  • ½dl
    fintärnat äpple
  • salt

Så lagar du

1. Vispa ihop lök, senap och vinäger.

2. Montera den varmpressade rypsoljan under vispning.

3. Nu har du basvinägretten klar. Smaksätt sedan med kallpressad rypsolja, eller annan smakrik olja, under fortsatt vispning.

4. Rör ner äpple och smaka av med salt.

Servera med t.ex. en fräsch grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!