Vinägrett på rypsolja och äpple

Publicerat:
2017-04-25Tillagningstid:
Alla kallpressade, ekologiska oljor såsom oliv-, solros-, pumpafrö-, linfrö-, avokado- ryps- och rapsoljor fungerar som smaksättare och är mycket näringsrika. De är lämpliga som sådana eller som smaksättare till olika dressingar, till exempel i en god vinägrett.
Ingredienser
- 2mskgul lök, finhackad
- 1mskdijonsenap
- ½dlvarmpressad ryps- eller rapsolja
- ½dlkallpressad ryps- eller rapsolja
- ½dlfintärnat äpple
- salt
Så lagar du
1. Vispa ihop lök, senap och vinäger.
2. Montera den varmpressade rypsoljan under vispning.
3. Nu har du basvinägretten klar. Smaksätt sedan med kallpressad rypsolja, eller annan smakrik olja, under fortsatt vispning.
4. Rör ner äpple och smaka av med salt.
Servera med t.ex. en fräsch grönsallad.