Vininkokta päron med syltad ingefära

Vininkokta päron med syltad ingefära

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    päron
  • 75cl
    vitt vin
  • 1dl
    syltad ingefära, inklusive spad
  • 2dl
    mandlar,
  • 3dl
    vispgrädde
  • lönnsirap eller vanlig sirap
  • ev lite muscovadosocker

Så lagar du

Groddade mandlar (Förbereds dagen före)

Lägg ekologiska mandlar i vatten mörkt i ett dygn. Använd en kökshandduk för att skala mandeln som nu lätt släpper ifrån skalet. Nu har mandeln börjat grodda sig och smaken blir som om den vore färsk. (Detta fungerar även på valnötter.)

Skala päronen. Gör en lag på vitt vin och syltad ingefära. Smaka av lagen och tillsätt eventuellt lite muscovadosocker. Lagen ska vara söt som ett dessertvin. Låt päronen koka i lagen i 30-45 min på svag värme.

Dela päronen i halvor, servera med vispad grädde och strö på groddade mandlar. Ringla över lönnsirap eller vanlig sirap.

Dela det här receptet med dina vänner!