Ingredienser
4portioner
- 4stpäron
- 75clvitt vin
- 1dlsyltad ingefära, inklusive spad
- 2dlmandlar,
- 3dlvispgrädde
- lönnsirap eller vanlig sirap
- ev lite muscovadosocker
Så lagar du
Groddade mandlar (Förbereds dagen före)
Lägg ekologiska mandlar i vatten mörkt i ett dygn. Använd en kökshandduk för att skala mandeln som nu lätt släpper ifrån skalet. Nu har mandeln börjat grodda sig och smaken blir som om den vore färsk. (Detta fungerar även på valnötter.)
Skala päronen. Gör en lag på vitt vin och syltad ingefära. Smaka av lagen och tillsätt eventuellt lite muscovadosocker. Lagen ska vara söt som ett dessertvin. Låt päronen koka i lagen i 30-45 min på svag värme.
Dela päronen i halvor, servera med vispad grädde och strö på groddade mandlar. Ringla över lönnsirap eller vanlig sirap.