Vintergryta på högrev

Ingredienser
4portioner
- 1kghögrev
- 100gsyltlök
- 200grökt tärnat sidfläsk
- 300gsmå skogschampinjoner
- 2stvitlöksklyftor, krossade
- 5dlrödvin
- 5dlox- eller kalvbuljong
- 5dlvatten
- 1mskmaizena
- 4msksmör
- salt och ny malen vitpeppar
Så lagar du
1. Skär högrev i 2 cm stora tärningar, stek köttet i omgångar med 2 msk smör. Skölj ur stekpanna med 5 dl vatten som du sparar.
2. Lägg över köttet samt stekskyn i en stor kastrull, häll på vinet samt fonden låt koka upp, skumma av skummet. Låt småkoka under lock i ca 1,5 timmar.
3. Knaperstek fläsket i en stekpanna och lägg sedan åt sidan. Stek dom hela små champinjonerna i samma fett som fläsket samt resterande smör. Lägg i vitlöken när champinjonerna nästan är klara och låt steka med en liten stund. Ställ åt sidan.
4. När högreven är färdigkokt, red av grytan med maizena som man blandat några matskedar vatten. Lägg i sidfläsket, syltlöken samt champinjonerna. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
5. Servera gärna med potatispuré, dijonsenap och saltgurka.