Vintergryta på högrev

Vintergryta på högrev

Publicerat:

med rökt sidfläsk, syltlök samt skogschampinjoner

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    högrev
  • 100g
    syltlök
  • 200g
    rökt tärnat sidfläsk
  • 300g
    små skogschampinjoner
  • 2st
    vitlöksklyftor, krossade
  • 5dl
    rödvin
  • 5dl
    ox- eller kalvbuljong
  • 5dl
    vatten
  • 1msk
    maizena
  • 4msk
    smör
  • salt och ny malen vitpeppar

Så lagar du

1. Skär högrev i 2 cm stora tärningar, stek köttet i omgångar med 2 msk smör. Skölj ur stekpanna med 5 dl vatten som du sparar.

2. Lägg över köttet samt stekskyn i en stor kastrull, häll på vinet samt fonden låt koka upp, skumma av skummet. Låt småkoka under lock i ca 1,5 timmar.

3. Knaperstek fläsket i en stekpanna och lägg sedan åt sidan. Stek dom hela små champinjonerna i samma fett som fläsket samt resterande smör. Lägg i vitlöken när champinjonerna nästan är klara och låt steka med en liten stund. Ställ åt sidan.

4. När högreven är färdigkokt, red av grytan med maizena som man blandat några matskedar vatten. Lägg i sidfläsket, syltlöken samt champinjonerna. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5. Servera gärna med potatispuré, dijonsenap och saltgurka.

Dela det här receptet med dina vänner!