Vit chokladmousse med kanderade nötter

Vit chokladmousse med kanderade nötter

Ingredienser

4portioner

  • 1
    vaniljstång
  • 0,75dl
    mjölk
  • 100g
    vit choklad
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1msk
    smör
  • 1dl
    mandel
  • 50g
    valnötter
  • 0,5dl
    socker

Så lagar du

Dela vaniljstången på längden och koka upp tillsammans med mjölken. Låt vaniljen ligga i mjölken och dra i ca 10 minuter för maximal smak. Ta ur vaniljstången. Finhacka chokladen och rör ner i den varma mjölken så att chokladen smälter. Låt chokladmjölken svalna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Häll över i en spritspåse och ställ in i kylen.

Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och mata sedan i sockret lite i taget så att det smälter. Häll upp allt på ett smörpapper och låt svalna. Krossa eller hacka nötterna.

Varva nötter och spritsad chokladmousse i en form eller direkt i serveringskålar. Kyl moussen och ta fram strax före servering. Moussen kan med fördel göras dagen innan.

Dela det här receptet med dina vänner!