Ingredienser
4portioner
- 1vaniljstång
- 0,75dlmjölk
- 100gvit choklad
- 3dlvispgrädde
- 1msksmör
- 1dlmandel
- 50gvalnötter
- 0,5dlsocker
Så lagar du
Dela vaniljstången på längden och koka upp tillsammans med mjölken. Låt vaniljen ligga i mjölken och dra i ca 10 minuter för maximal smak. Ta ur vaniljstången. Finhacka chokladen och rör ner i den varma mjölken så att chokladen smälter. Låt chokladmjölken svalna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Häll över i en spritspåse och ställ in i kylen.
Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och mata sedan i sockret lite i taget så att det smälter. Häll upp allt på ett smörpapper och låt svalna. Krossa eller hacka nötterna.
Varva nötter och spritsad chokladmousse i en form eller direkt i serveringskålar. Kyl moussen och ta fram strax före servering. Moussen kan med fördel göras dagen innan.