Vit chokladmousse & mandarinkompott

Vit chokladmousse & mandarinkompott

Publicerat:

Ingredienser

7portioner

Hasselnötscrumble:

    180 c ca 10 min

    • 50g
      smör
    • ½dl
      socker
    • 1 ½ dl
      vetemjöl
    • 1dl
      rostade och malda hasselnötter
    • 1nypa(or)
      bakpulver

    Mandarinkompott:

    • 8st
      filéade mandariner
    • 1 ½ dl
      mandarinjuice
    • ½dl
      socker
    • ½st
      pressad lime
    • 2st
      stjärnanis
    • ½st
      vaniljstång

    Vit chokladmousse:

    • 110g
      vit choklad
    • 2st
      äggulor
    • 2msk
      socker
    • ¼dl
      vatten
    • 3dl
      grädde (lösvispat)

    Så lagar du

    Hasselnötscrumble:

    Blanda samman alla ingredienser och smula ut på plåt, baka på 180 c i ca 10 min.

    Mandarinkompott:

    Koka upp juice, socker, lime, stjärnanis och vaniljen och häll det över mandarinen och låt stå och gotta sig.

    Vit chokladmousse:

    Smält chokladen, och vispa grädden. Koka upp socker och vatten och häll det över äggulorna medans du vispar på max, vispa tills du får ett härligt skum. Blanda sedan i chokladen för hand och vänd sist i grädden. Fyll dina dessertglas och ställ i kylen.

    Servering: Lägg på lite av mandarinkompotten, lite crumble och lite rostade och hackade hasselnötter som garnering.

    Dela det här receptet med dina vänner!