Ingredienser
7portioner
Hasselnötscrumble:
180 c ca 10 min
- 50gsmör
- ½dlsocker
- 1 ½ dlvetemjöl
- 1dlrostade och malda hasselnötter
- 1nypa(or)bakpulver
Mandarinkompott:
- 8stfiléade mandariner
- 1 ½ dlmandarinjuice
- ½dlsocker
- ½stpressad lime
- 2ststjärnanis
- ½stvaniljstång
Vit chokladmousse:
- 110gvit choklad
- 2stäggulor
- 2msksocker
- ¼dlvatten
- 3dlgrädde (lösvispat)
Så lagar du
Hasselnötscrumble:
Blanda samman alla ingredienser och smula ut på plåt, baka på 180 c i ca 10 min.
Mandarinkompott:
Koka upp juice, socker, lime, stjärnanis och vaniljen och häll det över mandarinen och låt stå och gotta sig.
Vit chokladmousse:
Smält chokladen, och vispa grädden. Koka upp socker och vatten och häll det över äggulorna medans du vispar på max, vispa tills du får ett härligt skum. Blanda sedan i chokladen för hand och vänd sist i grädden. Fyll dina dessertglas och ställ i kylen.
Servering: Lägg på lite av mandarinkompotten, lite crumble och lite rostade och hackade hasselnötter som garnering.