Ingredienser
6portioner
- 150gvit choklad
- 5ggelatinblad (3 st – extra guld)
- 450ggrädde (4 ½ dl)
Jordgubbssås
- 300gjordgubbar (färska eller frysta)
- 75gströsocker (¾ dl)
- 1 stcitron
Vaniljcrumble
- 45gströsocker (½ dl)
- 60gvetemjöl (1 dl)
- 2gbakpulver (½ tsk)
- 5gvaniljsocker (½ msk)
- 50gsmör
Garnering
- jordgubbar, hallon, blåbär, citronmellis
Så lagar du
Pannacotta
1. Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull, koka upp allt och häll det över den hackade chokladen.
2. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt panacotta.
3. Fyll dina formar eller glas. Silikonformar bör fyllas dagen innan och frysas, det blir lättare att plocka ur dem när de är genomfrysta, låt tina på tallriken innan servering. Fyller du glas så behöver de bara vara i kylen i 2–3 timmar.
Jordgubbsås
1. Värm på allt i en kastrull och låt småkoka till jordgubbarna är mjuka.
2. Mixa med en stavmixer och häll allt igenom en sil så att du får en len och fin sås, låt svalna i kylen.
Vaniljcrumble
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman alla ingredienserna med fingertopparna till en smuldeg, sprid ut på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10 minuter eller tills gyllenbrun färg.