Vit chokladtårta med mango och rostad kokos

Publicerat:
2015-11-02Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
Tårtbotten
- 225gsmör, rumstempererat
- 225gströsocker
- 4stägg, ekologiska
- 225gmjöl, självjäsande
Chokladkanter
- 200gvit choklad
Smörkräm
- 200gsmör, rumstempererat
- 400gflorsocker
- 2stcitroner, det gula rivna skalet
- 1stlime, det gröna rivna skalet
Topping
- 250gmango, tärnad
- 2tskriven kokos, rostad
- 1stlime, det gröna rivna skalet
Så lagar du
Tårtbotten
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två fyrkantiga ugnsformar (18 cm) och klä med bakplåtspapper.
2. Vispa smör och florsocker mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa in varje ägg ordentligt. Vispa i mjöl.
3. Häll ut smeten i de två formarna. Baka i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna.
Chokladkanter
Målet är tunna bitar av vit choklad, ca 11x7cm, som ska "klistas" fast runt tårtbottnen med hjälp av smörkrämen.
1. Smält chokladen i vattenbad. Bred ut i ett jämt lager på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen i ca 30 minuter.
2. Skär upp chokladen med en varm vass kniv. Om du vill kan du skära ett snett snitt på varje bit (se bild). Lägg tillbaka de färdiga chokladbitarna i kylen tills du behöver dem.
Smörkräm
1. Vispa smör, florsocker, citronskal och limeskal fint.
Montering
1. Ta loss tårtbottnarna från formen och ta bort bakplåtspappret.
2. Lägg en botten på ett serveringsfat, bred ut ungefär en tredjedel av smörkrämen på toppen och placera den andra tårtbotten ovanpå.
3. Bred resterande smörkräm ovanpå och runtomkring tårtan.
4. Klistra fast chokladbitarna utmed kanterna (se bild).
5. Sprid mangon över tårtan. Sprid rostad kokos och limeskal ovanpå.