Vit sparris med ramslök och lax

Publicerat:
2016-06-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1stbunt vit sparris
- 1msksmör
- 100gvarmrökt lax
- 12stblad ramslök
- 3dlcrème fraiche
- 1stäpple
- 1stcitron
- 1 litenknippa(or)dill
- 2mskfärsk riven pepparrot
- 2mskmild olivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skala sparrisen och lägg alla skal i en kastrull med vatten. Koka skalen i ca 5 minuter och ta sedan upp skalen ur vattnet. Salta lätt och lägg i en matsked smör.
2. Koka den skalade sparrisen i ca 2 minuter eller tills den har mjuknat något men fortfarande har en fast och fin kärna.
3. Lägg laxen i en stekpanna och smula sönder den med en visp eller gaffel. Stek laxen i smulor tills de har blivit krispiga och lägg sedan laxkrispet i en sil så att eventuellt fett kan rinna av.
4. Stek ramslöksbladen och salta lätt.
5. Hacka äpple och dill fint och lägg i en bunke med pepparrot, pressad citron, litet rivet citronskal, olivolja och lite salt. Blanda väl.
6. Lägg crème fraiche på en tallrik. Toppa med sparris, äppelvinägrette, ramslök och laxkrisp.